dinsdag 3 maart 2015

DIY Day Planner

Voor 2015 wou ik een agenda die aan al mijn rare vereisten voldeed. Ik wou een agenda met genoeg ruimte om iedere maand lijstjes te maken, met een maandoverzicht aan het begin van iedere maand zodat ik makkelijk kon zien wat er op de planning stond en met een weekoverzicht waarbij er bij iedere dag toch voldoende plaats was voor notities en voor mijn blogplannen bij te noteren. Omdat ik niet direct zo een agenda vond, besloot ik er zelf eentje in elkaar te steken.

Mijn agenda bestaat uit een 12-tal bundeltjes (katernen), die ieder 16 pagina's tellen en een harde voor- en achterflap. Ik bond de bundeltjes en de flappen samen met een koptische binding (coptic stitch). In het begin ging dit niet super snel, maar al bij al viel het wel mee om zo zelf een boek in te binden. Ik gebruikte onderstaande tutorial om mijzelf de koptische binding aan te leren.

Ondertussen gebruik ik mijn agenda al een paar maand en hij lijkt goed te werken voor mij. Ik kan makkelijk bijhouden wat ik wil lezen, hou uitgaven bij die ik anders zeker zou vergeten en probeer al mijn schooltaken in te plannen. Het enige onderdeeltje dat de laatste tijd veel te weinig gebruikt wordt, is het deeltje om mijn blogposts te plannen. Ik zou ook geen neen zeggen tegen wat meer kleur, maar een agenda in kleur printen, was een beetje te duur.

Voor wie zelf nog zou willen een eigen agenda maken, heb ik de bestanden online geplaatst. In de map zit per maand een pdf. Mijn agenda is iets kleiner dan dan A5 formaat, zodat de pdf's perfect op A4 papier kunnen geprint worden. Iedere maand bestaat uit een bundeltje van 4 bladen, die bijgesneden moeten worden (aan de hand van de snijtekens op de pdf's) en daarna in 2 gevouwen. Uiteindelijk bestaat iedere katern uit 16 bladzijden (behalve de 1e katern, die heeft een extra blad met het jaartal op).

Download de agenda

15 opmerkingen:

 1. Mooi gedaan en inderdaad veel ruimte om alles bij te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuke agenda, mooie lettering ook
  Ruimte kan je inderdaad nooit genoeg hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, wat tof dat je zelf een agenda gemaakt hebt! Hij is heel mooi geworden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben fan! Nu vind ik het zelfs spijtig dat ik er al eentje heb :/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh echt héél erg mooi gedaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi, hier ook: jammer dat ik er al eentje heb...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey leuke agenda! Ik vond mijn zin ook niet maar deze lijkt me superhandig :) hoe heb je de flappen gemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 'k Heb twee kartonnen flappen gesneden uit de achterkant van een cursusblok en daarna bekleed met een leuk papiertje uit de Flow for Paper Lovers. En dan al gaatje geprikt, want dat gaat niet om daar met een naald door te prikken. :p

   Verwijderen
  2. Erg bedankt! Papieren zijn geprint, nu nog een leuk stofje vinden in mijn mama haar restjeskast :p

   Verwijderen
 8. Heb je gewone naaidraad gebruikt? Ziet er superleuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja gewone witte naaidraad. 'k Had wel boekbind draad gekocht, maar ik vond hem te duur. Ik zou wel geen witte draad aanraden, want de mijne was nogal vuil tegen dat mijn draad nog maar halverwege op was...

   Verwijderen
 9. Wauw, echt heel mooi! Ik wil voor aankomend jaar ook een eigen agenda, dit omdat ik zelf structuur wel erg fijn vind en dit niet altijd terug kan vinden in de agenda's. Hoe is ie nu? Nog net zo tof en is het prettig in gebruik?

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.